ARTIKEL

Sådan forbedrer vi bæredygtigheden i vores produktionsprintere

Vi har forpligtet os til at gøre alle vores produktgrupper mere bæredygtige for at nå vores mål om netto-nul CO2-udledning i 2050. Læs artiklen, hvor vi dykker ned i konkrete handlinger og teknologier, der viser, hvordan vi arbejder på at gøre vores produktionsprintere mere bæredygtige og reducere både vores eget og vores kunders CO2-aftryk.
CP_second_life 1

Hos Canon stræber vi efter at opnå CO2-nuludledning for hele produktets livscyklus i 2050. Læs mere om, hvordan vi planlægger at nå dette mål her.

Vi sigter mod konsekvent at nå vores miljømål ved at opnå en gennemsnitlig årlig reduktion på 3% i CO2-emissioner pr. produktenhed gennem produktets livscyklus sammenlignet med 2008. I denne artikel dykker vi ned i, hvordan vi konkret arbejder på at gøre vores produktionsprintere mere bæredygtige.

Reduktion af CO2-aftryk

Vores produktionsprintere er specielt designet til at håndtere krævende opgaver døgnet rundt og er udstyret med energioptimeringsteknologier, så de fungerer mere effektivt. For eksempel er varioPRINT 140-serien udstyret med EnergyLogic-teknologi, der optimerer energiforbruget ved aktivt at tilpasse strømforbruget til den aktuelle arbejdsbyrde. Dette resulterer i øget energieffektivitet i perioder med høj aktivitet og en nedskalering af forbruget i perioder med lavere aktivitet. Derudover bruger presserne HeatXchange-teknologi, som genbruger den varme, der genereres, når toneren sættes fast på papiret. Denne funktion hjælper med at minimere behovet for ekstra energi til opvarmning.

Nyere modeller som imagePRESS V900 er 18% mindre og lettere sammenlignet med sin forgænger, hvilket muliggør en mere effektiv transport. Som følge heraf er det muligt at transportere flere enheder ad gangen, hvilket også resulterer i reducering af CO2-udslippet under transport.

Derudover hjælper nyere teknologier, som f.eks. en toner med et lavere smeltepunkt, der kræver mindre energi, med at reducere energiforbruget yderligere under drift.

Desuden er alle vores produktionsfaciliteter i Tyskland og Holland, hvor blandt andet ColorStream, ProStream, Arizona-serien og varioPRINT iX 3200 bliver fremstillet, forsynet med 100% vedvarende energi.

Ressourceeffektivitet

Canons produktionsprintere er konstrueret med holdbare komponenter, som sikrer en forlænget levetid. Ved behov for fornyelse kan printerne blive renoveret på stedet af Canons serviceafdeling, dermed spares udgifter og CO2-udledninger, som ville være forbundet med langdistance transport af det tunge udstyr.

Renoveringsprocessen tillader yderligere tilpasninger og opgraderinger efter kundens ønsker, herunder højere hastigheder eller forskellige printbredder. For eksempel har ColorStream-serien mulighed for at tilføje ekstra farvestationer eller ændre konfigurationen fra den standard 'I'-format til 'L' eller 'H'. Omkring 80 % af delene i vores maskiner kan genbruges i henhold til branchens standardgenbrugsprocesser, hvilket sikrer, at behovet for produktion af nye komponenter reduceres.

Bæredygtige medier

Vi har et udvalg af bæredygtige medier i forskellige størrelser og vægt. Som f.eks. vores Red Label Zero FSC® (Forest Stewardship Council) og Recycled White Zero FSC®-papir, disse imødekommer behov på bredformatmarkedet og kan bruges i vores imagePROGRAF-, ColorWave- og PlotWave-printere. Papiret er fremstillet af papirmasse fra FSC®-certificerede leverandører der kan demonstrere høje standarder for ansvarlighed i deres skovbrugspraksis. Kulstofemissioner fra hele livscyklussen for vores Zero papirmedier, fra skov til papirfabrik til levering til slutbrugeren, neutraliseres gennem effektiv ressourceanvendelse på papirfabrikken, hvor energi genvindes fra papirproduktionen, og kompensation for den resterende CO2-udledning gennem investering i certificerede CO2-kompensationsprojekter.

Få mere at vide om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed i vores produktionsprintere

Læs mere

Se mere