Cirkulær økonomi
Vores forpligtelse til at minimere CO2-udledningen gennem energieffektive produkter går hånd i hånd med vores dedikation til den cirkulære økonomi, hvor vi stræber efter at maksimere vores produkters levetid inden endelig bortskaffelse. Vi har en proaktiv tilgang til udvikling og implementering af metoder til genbrug af dele og reparation af maskiner og reservedele med det mål at genanvende så mange materialer som muligt.
Genbrug er ikke kun et bidrag til en cirkulær økonomi, men også en strategi til at reducere de CO2-emissioner, der genereres under indsamling og transport af nye materialer og under produktionen af nye produkter.
Med fem genanvendelsesfaciliteter placeret i Japan, USA, Europa (med to fabrikker) og Kina sikrer vi, at brugte maskindele ikke kun genfremstilles direkte til nye produkter, men også bliver til nye råmaterialer til fremstilling af nye produkter.
Fra 2008 til 2022 har vi genanvendt 79.559 tons materiale. Det omfatter 44.343 tons plast fra brugte produkter, der er blevet genanvendt som råmaterialer, og yderligere 35.216 tons produkter og dele, der er blevet direkte genanvendt. Vi vurderer, at denne indsats har resulteret i en reduktion på ca. 7.900 tons CO2-udledning.
Hvordan arbejder vi med cirkulær økonomi?
Produktion af nye multifunktionsprintere fra brugte modeller
Siden 1992 har Canon dedikeret sig til et program, der fokuserer på at producere multifunktionsprintere ved at genbruge dele fra tidligere brugte modeller. På vores tyske fabrik bliver brugte printere indsamlet og skilt ad. Efter en omhyggelig og streng inspektionsproces udskiftes slidte dele, mens de resterende komponenter rengøres grundigt for at blive genbrugt i samlingen af en "ny" multifunktionsprinter.
Produktions- og inspektionsprocesserne for disse renoverede printere er tilpasset standarderne for vores nye modeller, og vi garanterer den samme høje kvalitet som en helt ny maskine.
Eksempel:
Vores imageRUNNER ADVANCE ES-serie er fremstillet af mindst 90% genbrugte dele. ES-serien er lavet af renoverede enheder fra imageRUNNER ADVANCE-serien, og gennem omhyggelige vaske- og rengøringsprocesser, sammen med sandblæsning for at fjerne de mindste ujævnheder og andre specialbehandlinger, opnår vi en multifunktionel printer, der har samme standard som en helt ny.
Genanvendelse af toner- og blækbeholdere
Canon introducerede branchens første tonergenanvendelsesprogram i 1990 og har siden været pioner inden for genanvendelse af tonerpatroner. Vi indsamler brugte tonerpatroner i 24 lande og regioner (med en kumulativ indsamlingsmængde på ca. 454.000 tons ved udgangen af 2022) til genbrug på fire anlæg verden over. Her bliver de sorteret efter model og skilt ad, hvorefter de genanvendelige dele bliver vasket og genbrugt i nye tonerbeholdere. Det primære materiale i tonerpatronerne, polystyren, er specielt udvalgt til at kunne genbruges flere gange. Fra og med 2022 har vi opnået en kumulativ reduktion i brugen af nye ressourcer på ca. 322.000 tons.
Vi har indsamlet og genbrugt blækpatroner siden 1996. Ved udgangen af 2022 var Canons indsamlingsprogram operationelt i 30 lande og regioner verden over, og den samlede mængde patroner, der var blevet indsamlet frem til udgangen af 2022, nåede op på 2.731 tons. I Japan er Canon en del af Ink Cartridge Satogaeri (Homecoming) Project, et fælles program for printerproducenter, der indsamler patroner via kasser placeret på postkontorer, biblioteker og andre lokale offentlige faciliteter. Skoler indsamler også patroner gennem aktiviteter i forbindelse med Bellmark-kampagnen. Uden for Japan placerer vi indsamlingsbokse i store detailbutikker, tilknyttede salgssteder, indkøbscentre, virksomheder, skoler, biblioteker, togstationer, Canon-servicebutikker, Canon-showrooms og andre steder, afhængigt af omstændighederne i det enkelte land eller den enkelte region.