ARTIKEL

Fra skov til kontor: Fremstilling af et mere bæredygtigt papir

Læs om vores indsats for at gøre produktionen af printerpapir og printmedier mere bæredygtig.
Bæredygtigt papir

Hos Canon ledes vi af den japanske filosofi "Kyosei", der centrerer sig om menneskers og samfundets velbefindende. Denne tankegang er grundlæggende for vores engagement i at udvikle produkter med et stærkt miljømæssigt fokus.

I tråd med denne filosofi har vi udviklet en række papirer, der er produceret gennem mere ansvarlige og skånsomme processer. Vi tror på, at vi ved at tilbyde disse muligheder, hjælper vores kunder med at træffe ansvarlige valg, der ikke alene gavner dem, men også viser omtanke for vores planet.

Hvordan opnår vi en mere ansvarlig produktion af papir?

FSC® og etisk sourcing

Vi lægger stor vægt på etisk sourcing i produktionen af vores papirprodukter. Det er essentielt for os, at de råmaterialer vi anvender, ikke alene er genanvendelige, men også at de kommer fra skove, der forvaltes på en måde, der er forsvarlig. Dette indebærer en streng proces for valg af leverandører og producenter, som alle skal forpligte sig til at opfylde specifikke sociale og miljømæssige kriterier.

Derfor anvender vi FSC®-certificerede materialer for at garantere, at de kommer fra ansvarligt forvaltede skove. Denne forvaltning indebærer et strengt forbud mod uansvarlig afskovning, så træfældningen ikke overstiger skovens naturlige evne til reproduktion.

Genanvendelige og genbrugte råmaterialer

Vores genanvendte mediesortiment består udelukkende af 100% genbrugsmaterialer. Ved at minimere behovet for nye råmaterialer bidrager vi til betydelige ressourcebesparelser og eliminerer processer som træfældning, afbarkning, flishugning og kemikalieblanding. Dette resulterer i betydelige besparelser på energi, vand og kemikalier.

Effektiv energiudnyttelse på papirfabrikken

Vores engagement i bæredygtighed afspejler sig ikke kun i de produkter, vi tilbyder. Vi sikrer, at hele vores forsyningskæde, fra indkøb af råmaterialer til produktion og distribution, overholder de højeste standarder for miljøansvar. Vi samarbejder med branchens førende papirfabrikker, såsom Nymölla Mill i Sverige. Nymölla Mill har Chain-of-Custody-certificering i henhold til FSC® og producerer TCF-papir (helt klorfri), som bidrager til spildevand af højere kvalitet og muliggør biogasproduktion som et biprodukt. Med 85% selvforsyning af grøn energi fra biprodukter som bark og træflis, og resten fra Sveriges kulstoffattige elnet, er fabrikken et eksempel på en ansvarlig drift. Energien fra Nymölla bidrager også til fjernvarmen i Bromölla og Sölvesborg.[1]

Klimakompensering - Vores samarbejde med ClimatePartner:

For at imødekomme de CO2-udslip, der er uundgåelige i vores produktions- og distributionsprocesser, har vi indgået et samarbejde med ClimatePartner, en førende leverandør inden for klimabeskyttelse. ClimatePartner hjælper os med at identificere og beregne disse udledninger og sikrer, at de bliver fuldt ud kompenseret gennem investeringer i internationale projekter for CO2-kompensation.

Disse projekter er nøje udvalgt og overvåget. De spænder over forskellige områder som vedvarende energi, skovrejsning, beskyttelse af eksisterende skove og hjælper med at fremme bæredygtig udvikling i lokalsamfundene. Projekterne er certificeret efter anerkendte standarder som VCS (Verified Carbon Standard) og the Gold Standard, som sikrer, at projekterne har en reel og verificerbar positiv indvirkning på miljøet.

Ved at arbejde med ClimatePartner sikrer vi, at vores klimakompensationsindsats er transparent. Hver af vores Zero-papirprodukter er tildelt en unik ClimatePartner ID, som giver vores kunder mulighed for at spore og bekræfte den specifikke klimaindsats, der er knyttet til deres køb. Dette ID giver adgang til detaljerede oplysninger om de støttede projekter, herunder deres placering, formål og den miljømæssige og sociale indvirkning de har.

For yderligere oplysninger om vores bæredygtige medieudvalg, klik her.

Vil du vide mere om mulighederne inden for bæredygtige medier?

Læs mere